Na tento recept potřebujeme mleté hovězí maso s 20% tuku, mrkev, cibuli, česnek, červené víno, drcená rajčata, olivový olej. Sůl, pepř a špagety.

Jako první si nakrájíme najemno cibuli, kterou lehce orestujeme na olivovém oleji. Následně přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a česnek, které také zarestujeme. Poté přidáme mleté maso, to osolíme a opepříme a také restujeme. Následně zalijeme červeným vínem, které necháme kompletně odpařit. Teprve v této chvíli přidáme drcená rajčata a v případě potřeby podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. Domovem tohoto jídla je Itálie, takže pokud tam plánujete cestu, nebude vaše dovolená dokonalá, pokud právě zde tuto omáčku neochutnáte. Jakmile je omáčka hotová, dle návodu uvaříme těstoviny. Ty smícháme s omáčkou a naservírujeme. Můžeme pokapat i trochou kvalitního olivového oleje. Rozhodně by měli přijít na talíř již smíchané s omáčkou, jelikož takto by se měli těstoviny, neboli pasta, servírovat.