Na tento recept potřebujeme brambory, vejce, majoránku, česnek, hladkou mouku, sůl a sádlo nebo olej.

Jako první si oloupeme brambory, které nastrouháme buď na jemné, nebo na hrubé ploše struhadla. Jakmile máme, přidáme do nastrouhaných brambor sůl, syrové vejce, majoránku a propasírovaný česnek. Tím určitě nemusíme šetřit. Celou směs velmi důkladně promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slaná. Pokud ne, samozřejmě že ještě přisolíme. Podle toho, jak hodně jsou brambory vodnaté, přidáváme mouku, které vše mnohem lépe zahustí. Máme-li hotovo, můžeme se pustit do přípravy tohoto oblíbeného pokrmu. Na pánvi si rozehřejeme větší množství sádla, nebo pokud nemáme, tak oleje. Sádlo je však mnohem vhodnější. Postupně na pánev klademe bramborákové těsto, aby bylo všude stejně široké. Takto smažíme dozlatova z obou stran. Po usmažení můžeme osušit přebytečný tuk papírovou utěrkou a samozřejmě servírovat.