Na tento recept potřebujeme cibuli, majoránku, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), masox, sádlo, sušené houby a mouku.

Nejdříve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na sádle. Jakmile se zpění a začne být trochu měkká, přidáme kořenovou zeleninu. Tu jsme si předním očistili a na hrubém struhadle nastrouhali na silnější nudličky. Je možné použít i mraženou směs, která je prodávána jako „směs pod svíčkovou“. Zeleninu také lehce zarestujeme a přidáme majoránku. Lehce promícháme a vše zalijeme vodou. Do vody přidáme i dostatečné množství ideálně sušených hub, které vyniknou svou chutí a dají polévce její výraz. Jakmile se voda začne vařit, přidáme masox a zmírníme plamen. Přisypeme tu nejdůležitější součást a to jsou brambory – ty jsme si oloupali a nakrájeli na středně velké kostky. Vše vaříme zhruba 30 minut, dokud nejsou brambory měkké. Na pánvi nasucho orestujeme mouku do hněda, kterou polévku zahustíme a můžeme podávat.