Na tento recept potřebujeme hladkou mouku, sůl, trochu cukru a droždí.

Chlebové placky, nebo také jinak arabský chléb jsou velmi oblíbeným pokrmem především v arabských zemích. Pokud byste chtěli ochutnat skutečný originál, je dobrou volbou například dovolená v Tunisku. Pokud se do této destinace nechystáte, můžete si placky zhotovit sami. Nejdříve dáme do misky trochu vody a rozmícháme droždí, trochu cukru a trochu mouky. Takto necháme na teplém místě, až nám vznikne kvásek. Přidáme vlažnou vodu, sůl a mouku a začneme vypracovávat těsto. To necháme na teplém místě asi hodinu kynout a následně můžeme vyrábět samotné placky. Ty by měli být podobné Langrům, ale mnohem tenčí. Jakmile je máme připraveny, vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů celsia. Před pečením je možné je pomazat i olejem smíchaným s drceným česnekem. Placky můžeme jíst samotné, nebo jsou skvělým doplňkem k různým zeleninovým salátům.