Na tento recept potřebujeme sádlo, majoránku a masox

Jedná se o jednu z nejjednodušších a zároveň velmi chutných polévek, která vychází z francouzské kuchyně. Pokud se do této země chystáte na dovolenou, určitě zde ochutnejte jejich skutečný originál. Nyní si však uvaříme takzvanou domácí verzi. Nejprve si cibuli rozkrojíme napůl a krájíme středně silná půlkolečka. V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme cibuli. Tu na mírném ohni restujeme pod pokličkou. Průběžně s ní mícháme. Pokud se mírně přichytí na dno hence, není to na škodu – právě naopak to dodá polévce chuť. Jakmile je cibule dostatečně hnědá, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Následně přidáme masox. Jeho množství je dle množství vody. Takto vaříme maximálně půl hodiny, dokud není cibule měkká. Máme-li hotovo, můžeme servírovat. Polévku je vhodné podávat s toastovým chlebem, který je zapečený tvrdým sýrem, ideálně parmezánem. Tento toast se před podáváním vhodí do polévky.