Na tento recept potřebujeme cibuli, čočku, majoránku, kořenovou zeleninu, sádlo, masox a mouku.

Cibuli pokrájíme nahrubo a lehce orestujeme na sádle. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na hrubé části struhadla. Místo čerstvé můžeme použít i hotovou mraženou. Prodává se pod názvem „zelenina pod svíčkovou“.  Ta také plně dostačuje. Jakmile je vše orestováno, přisypeme majoránku a lehce promícháme. Poté přidáme čočku a zalijeme vodou. Celou polévku přivedeme k varu, a jakmile se začne vařit, přidáme masox. Počet kostek závisí na množství polévky. Vaříme tak dlouho, dokud není čočka měkká, ideálně tak hodinu, až hodinu a půl. Jakmile je polévka uvařená, nasypeme na suchou pánev mouku, kterou restujeme dohněda. Tím vytvoříme zápražku, kterou polévku zahustíme. Jakmile se tak stane, necháme ještě několik minut provařit, aby v polévce nebyla cítit chuť samotné mouky. Jakmile je hotovo, můžeme naservírovat na talíř.