Na tento recept potřebujeme zadní hovězí, kořenovou zeleninu, cibuli, červené víno, máslo, mléko, hladkou mouku a brambory.

Hovězí maso si očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Nakrájíme si také cibuli a kořenovou zeleninu, i deálně na hrubší díly. Vše spolu necháme v hrnci lehce opéct na oleji, přidáme maso, které také opečeme z obou stran. Jakmile je opečené, vše zalijeme zhruba 1 – 2 dcl červeného vína. To necháme kompletně odpařit. Následně lehce podlijeme vodou (nebo ideálně hovězím vývarem) a necháme dusit po dobu 2 – 3 hodin, dokud není maso měkké. Samozřejmě pravidelně doplňujeme tekutinu. Je-li maso měkké, na suché pánvi si opečeme dohněda mouku (vytvoříme tzv. zápražku), kterou směs lehce zahustíme. Na bramborovou kaši oloupeme brambory, vložíme do osolené vody a vaříme zhruba 30 minut. Poté brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a horké mléko. Vše za přidávání mléka rozšleháme do požadované konzistence. Je-li hotovo, můžeme servírovat.