Na tento recept potřebujeme gnocchi – dají se koupit již hotové v chlazeném balení, smetanu, cibuli, sůl, pepř, bílé víno, citron a trochu olivového oleje

Cibuli si nakrájíme na velmi jemné kousky. Mezitím si rozehřejeme pánev, přidáme olivový olej a cibuli necháme lehce zpěnit. Čerstvé žampiony si oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Jakmile je cibule lehce měkká, přidáme žampiony a zakápneme citronovou šťávou – jedině tak si žampiony ponechají svou barvu. Nezapomeneme osolit a také opepřit. Lehce orestujeme a zalijeme trochou bílého vína. Vše necháme vařit do té doby, dokud se veškeré víno samo nevyvaří. Jakmile se tak stane, zmírníme plamen a zalijeme smetanou a dobře promícháme. Tím máme žampionovou omáčku hotovou. Gnocchi uvaříme dle návodu na jejich obalu. Jakmile jsou uvařené, přecedíme je a vložíme je do omáčky. Zde spolu zamícháme, krátce vše prohřejeme a můžeme servírovat, ideálně do misky.