Na tento recept potřebujeme cibuli, mleté hovězí maso, červenou papriku, masox, brambory, sádlo, majoránku a mouku.

Nejdříve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou necháme důkladně orestovat v hrnci na sádle. Jakmile začne cibule lehce hnědnout, přidáme hovězí maso, které osolíme a také opepříme. Restujeme do té doby, dokud není dobře tepelně upravené. V tu chvíli zasypeme červenou paprikou a majoránku, lehce zarestujeme a zalijeme vodou. Tu přivedeme k varu, přidáme do polévky masox a zmírníme oheň a necháme polévku jenom lehce probublávat. Součastně přisypeme i brambory, které jsme si předtím oloupali a nakrájeli na menší kostky. Celou polévku vaříme zhruba půl hodiny, podle velikosti brambor. Jakmile jsou měkké, je polévka hotová a zbývá ji pouze zahustit. Pro tento účel na suché pánvi „opečeme“ mouku, čím vytváříme takzvanou zápražku. Tou poté polévku zahustíme na požadovanou hustotu a můžeme ihned servírovat.