Na tento recept potřebujeme mleté hovězí maso s obsahem tuku 20 – 30%, sůl, pepř, rajče, okurku, ledový nebo hlávkový salát, cibuli, kečup, hořčici, tatarskou omáčku a hamburgerové bulky.

Mleté maso důkladně osolíme a opepříme, promělníme a vytvoříme „placky“, zhruba 1 centimetr silné a o něco větší, než je průměr housky – při pečení se totiž smrsknou. Pokud nám maso nedrží pohromadě, můžeme přidat jedno vejce na cca. kilogram masa. Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje a maso pečeme z obou stran. Hamburgerové bulky rozřízneme a lehce opečeme v troubě nebo kontaktním grilu. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky, ideálně kolečka. Salát natrháme. Na spodní díl bulky dáme kečup, poklademe rajčata, na ně dáme tatarskou omáčku, salát, cibuli a na ni opečený burger. Ten potřeme hořčicí, naklademe plátky okurek a přiklopíme vrchní částí bulky. Vše je hotovo a můžeme servírovat. Na maso lze přidat i opečenou slaninu nebo sýr chedar.