Na tento recept potřebujeme hovězí svíčkovou – velmi libovou, rukolu, parmazán, sůl, pepř, olivový olej a balsamico ocet.

U tohoto receptu je stejně jako u tatarského bifteku třeba říci, že se jedná o pokrm ze syrového masa. V první řadě je nutné nakrájet maso na velmi tenké plátky. Ideální je před krájením nechat maso lehce zmrazit. Tyto plátky ještě skrz fólii naklepeme úplně do tenka. Máme-li hotovo, naklademe na talíř rukolu a na ni pokládáme jednotlivé plátky masa. Teprve na talíři maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Lehce zakápneme jak olivovým olejem, tak i balsamicovým octem. Jakmile máme hotovo, nakrájíme si tenké hoblinky parmezánu. Ideální je jejich vytvoření obyčejnou škrabkou na brambory či zeleninu. Tyto hoblinky poklademe na talíř a hovězí carpaccio je hotové.  V některých kombinacích receptu je možné ještě přidat tenké plátky syrových žampionů či opečené krutony z toustového chleba.