Na tento recept potřebujeme hovězí kližku, trochu sádla, cibuli, červenou papriku, majoránku, bobkový list, masox, mouku a houskový knedlík.

Nejdříve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou lehce do hněda osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle. Mezitím si připravíme maso, které očistíme a nakrájíme na menší díly. Důkladně ho nasolíme a opepříme. Je-li cibule lehce hnědá, přidáme maso a opečeme z obou stran. Jakmile je opečeno, přidáme mletou červenou papriku majoránku a bobkový list. Vše krátce zasmahneme a zalijeme vodou. Skutečně nerestujeme dlouho, jinak nám může paprika zhořknout. Takto vše přivedeme k varu a přidáme masox v dávkování dle návodu. Jakmile se náš guláš začne vařit, snížíme plamen a vaříme alespoň 3 hodiny, aby bylo maso skvěle měkké. Na suchou rozehřátou pánev nasypeme nasucho mouku, kterou opražíme dohněda. Tou guláš zahustíme. Následně ohřejeme knedlíky a můžeme servírovat. Guláš lze i posypat kousky nakrájené syrové cibule.