Na tento recept potřebujeme hovězí maso (zadní nebo vysoký či nízký roštěnec), trochu oleje, brambory, máslo, mléko, sůl a pepř

Hovězí maso si očistíme a nakrájíme na plátky zhruba 2 – 3 centimetry tlusté. Nekořeníme je žádnou speciální směsí, jelikož chceme zachovat právě chuť masa. Použijeme tedy pouze sůl a pepř. Na rozpálenou pánev dáme trochu oleje a vložíme takto připravený steak, který by měl být před vložením na pánev alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Opékáme zprudka, aby se rychle zatáhl a ponechal si šťavnatost. Samozřejmě ho opékáme z obou stran, a jakmile je zatáhnutý, můžeme snížit intenzitu a pokračovat v opékání, pokud není perfektní. Brambory si oloupeme a uvaříme. Následně je lehce rozšťoucháme, přidáme máslo a trochu horkého mléka. Takto vše promícháme a můžeme dát na talíř. Jakmile je steak upečený, necháme ho cca. 2 – 3 minuty odpočinout a teprve poté umístíme na talíř k bramborám a můžeme konzumovat.