Na tento recept potřebujeme masox, cibuli, pórek, mražený hrášek, smetanu, trochu másla a světlý toastový chléb.

Nejprve si najemno nakrájíme cibuli, kterou lehce orestujeme a zpěníme na másle. Následně přidáme nakrájený pórek, lehce promícháme a přidáme hrášek. Vše necháme lehce orestovat a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme masox, podle dávkování které uvádí výrobce. Vše necháme lehce povařit, aby nám hrášek změkl, ale zároveň neztratil barvu. Pokud je měkký, vypneme sporák a celou polévku důkladně rozmixujeme. Poté vše důkladně přeceníme do nového hrnce. Přilijeme smetanu a můžeme ještě jednou promixovat, aby byla polévka ještě jemnější. Na krutony si nakrájíme bílý toastový chléb na kostičky a opékáme na suché pánvi – tedy bez použití jakéhokoliv tuku. Jakmile je toastový chléb opečený, můžeme servírovat – polévku nalijeme do hlubokého talíře a navrch nasypeme několik našich krutonů.