Na tento recept potřebujeme hovězí maso (ideální jsou hovězí žebra včetně kostí), mrkev, celer, petržel, cibuli, rajče, nové koření, černý pepř a bobkový list.

Do dostatečně velkého hrnce vložíe důkladně omyté hovězí maso. Jednotlivé druhy zeeniny očistíme, překrojíme napůl a vložíme do hrnce. Cibuli a rajče půlit nemusíme a přidáme je do hrnce tak, jak jsou. Nezapomeneme na koření, tedy 2-3 kuličky nového koření a černého pepře a stejný počet bobkového listu. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Průběžně při vaření odstraňujeme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Jedná se o sraženou bílkovinu. Pokud ji neodstraníme, výsledný vývar bude kalný. Vývar takto vaříme zhruba 3 – 4 hodiny, aby byl dostatečně intenzivní. Jakmile je hotový, přes cedník slijeme do dalšího hrnce. Zeleninu, která se vařila můžeme nakrájet na menší části a přidat do vývaru. Stejně tak můžeme na malé kousky naporcovat maso a přidat ho také.