Na tento recept potřebujeme máslo, cibuli, mouku, masox, květák a smetanu.

Nejdříve si na másle lehce zpěníme cibuli. Následně zalijeme vodou a přidáme květák naporcovaný na kostky, které se budou dát snadněji konzumovat. Přidáme kostku masoxu pro dosažení lepší chuti a vaříme do té doby, než květák nezměkne. Jakmile se tak stane, vezmeme tyčový mixér a několikrát zlehka promixujeme. Chceme rozsekat pouze některá části a naopak některé nechat i v celku. Tím bude mít polévka intenzivnější květákovou chuť a zároveň v ní najdeme i jeho kousky. Vrátíme zpět na sporák a vytvoříme si jíšku, a to rozehřátím másla a postupným přisypáváním mouky, dokud nevznikne tužší kaše. Pozor ať ji nespálíme. Tou poté zahustíme polévku, kterou ještě několik minut povaříme, aby se mouka dobře rozvařila a nebyla v polévce cítit. Následně vypneme sporák a na závěr lehce zjemníme smetanou. Květáková polévka je hotová a můžeme ji podávat.