Na tento recept potřebujeme hovězí žebra, černé pivo, cibuli, kořenovou zeleninu, česnek, hořčici, sůl, pepř, křen a chléb.

Hovězí žebra důkladně omyjeme a dále nijak neupravujeme. V žádném případě neodstraňujeme kost, která dodá masu jedinečnou chuť. Nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kolem žeber nasypeme i nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a také celý oloupaný česnek. Vše zalijeme trochu černého piva (aby byla zelenina lehce potopená, přikryjeme a vložíme do trouby na 180 stupňů. Zhruba každých 20 minut maso zkontrolujeme a přelijeme pivním výpekem, případně pivo doplníme. Takto opakujeme zhruba 2 – 3 hodiny, po které necháme žebra takto přikrytá péct. Teprve v poslední fázi odklopíme a pečeme zhruba dalších 30 minut, během kterých žebra získají skvělou barvu. I nyní bychom je měli pravidelně polévat. Máme-li hotovo, připravíme si hořčici, křen a čerstvý chléb, žebra vyndáme z trouby a můžeme je servírovat.