Na tento recept potřebujeme pouze jedno celé kuře, trochu oleje, trochu grilovacího koření, kousek másla a brambory.

Kuře omyjeme a naporcujeme na celkem 4 díly. Díky tomu se nám mnohem rychleji upeče, než pokud bychom ho pekli vcelku. Grilovací koření smícháme s olejem a pomažeme tím všechny díly kuřete. Ty následně vložíme do pekáče, kam k nim vložíme i kousek másla a lehce podlijeme vodou. Vše přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů celsia. V průběhu pečení je dobré kuře několikrát polít vypečenou šťávou, jelikož si bude mít lepší chuť. Po uplynutí 1,5 hodiny pečení odstraníme víko pekáče a necháme ještě asi 30 minut péci. Kuře tak získá skvělou křupavou kůži. Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na menší části, vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Takto je vaříme zhruba 20 – 30 minut, dokud nejsou perfektně měkké. Jakmile jsou brambory uvařené, můžeme začít servírovat.