Na tento recept potřebujeme vepřový bůček, čerstvý chléb, hořčici, křen, česnek, sůl a pepř.

Ať už zakoupíme vepřový bůček s kostí nebo bez, postup přípravy je stejný. Pro lepší chuť je lepší koupit právě s kostí, jelikož ta dodá celkově pečenému masu mnohem lepší chuť. Bůček sekáčkem nasekáme na menší kousky, které důkladně osolíme, opepříme a pomažeme drceným česnekem. Několik stroužků česneku přidáme i do pekáče. Tam takto připravený bůček vložíme a lehce podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů celsia zhruba 1,5 hodiny. Průběžně můžeme vyndávat a jednotlivé kousky polévat vypečenou tekutinou. Poté odklopíme poklici a necháme ještě zhruba 30 minut péct. Takto by měl být bůček velmi jemný, měkký a zároveň šťavnatý. Vyndáme z trouby a servírujeme spolu s chlebem, hořčicí a křenem. Je samozřejmě možné ho podávat i s bramborovou kaší či šťouchaným bramborem.