Na tento recept potřebujeme vejce, hladkou mouku, mléko, špetku soli, pár kapek perlivé vody, cibuli, špenát, česnek a trocha oleje.

Nejprve si připravíme těsto na palačinky, které by nemělo být hutné a mělo by naopak mít jemnou krémovou konzistenci. Těsto vyrobíme smícháním mouky, mléka, vajec, do kterých přidáme špetku soli a polévkovou lžíci perlivé vody, která těsto provzdušní. Déle si nakrájíme cibuli najemno, kterou lehce zpěníme na oleji. Přidáme špenát a vše spolu vzájemně povaříme. Pokud je špenát velmi řídký a vodnatý, zahustíme jíškou nebo nastrouhanou bramborou a opět chvíli povaříme. Nyní si důkladně rozehřejeme pánev, přidáme na ní olej a nalijeme těsto na palačinky. Ty opékáváme z obou stran, až budou mít lehkou nahnědlou barvu. Dávejte pozor na to, aby se vám nespálili, což může být otázka chvíle. Jakmile je hotovo, dáme palačinku na talíř, potřeme ji špenátovou směsí, zabalíme a máme kompletně hotovo.