Na tento recept potřebujeme cibuli, špenát, smetanu, vejce, mouku, masox a máslo.

Cibuli nasekáme na jemno a jemně zpěníme v hrnci na másle. Jakmile nám mírně zesklovatí, můžeme přidat špenát a vše zalít vodou. Ideální je používat drcený mražený, jelikož s polévkou je mnohem méně práce a není nutné ji tak dále mixovat. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme do ní masox, abychom podpořili celkovou chuť. Stačí vařit skutečně krátce, pouze cca. 30 minut. Jakmile je uvařeno, přidáme do polévky rozšlehané vejce, které důkladně rozmícháme a také necháme chvíli provařit. Ze zbytku másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou polévku zahustíme na požadovanou konzistenci. Máme-li vše hotovo, na závěr polévku zjemníme trochou smetany a můžeme servírovat. Je možné ji i rozmixovat, ale při použití drceného špenátu to není podmínkou. Při servírování lze použít i krutony vyrobené z bílého toustového chleba, které se k této polévce skvěle hodí.