Na tento recept potřebujeme hovězí kosti, zadní hovězí, kořenovou zeleninu, cibuli a křen.

Celý recept je velmi jednoduchý a ve výsledku uvaříme hned 2 jídla zároveň. Tedy naše vařené hovězí a také hovězí vývar. Nejdříve dáme do hrnce hovězí kosti, zadní maso, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Vše připravujeme jako bychom dělali běžný hovězí vývar. Pomalu vaříme a během tohoto procesu neustále odebíráme vzniklou pěnu, která se vytvoří na hladině – jinak se vývar zakalí. Po 4 hodinách by mělo být vše uvařeno, takže vyndáme větší části a polévku přecedíme do jiného hrnce. Část vývaru odlijeme a svaříme zhruba na polovinu, abychom získali intenzivnější chuť. Do hlubokého talíře dáme kus uvařeného zadního masa, přikrájíme kousky zeleniny, zalijeme trochou svařeného vývaru a posypeme nastrouhaným křenem. Naše vařené hovězí je hotové a do zbylého vývaru můžeme přidat kousky masa, zeleninu a nudle a máme skvělý hovězí vývar.