Na tento recept potřebujeme vepřovou kýtu nebo krkovici, sůl, pepř, mrkev, celer, petržel, brambory a trochu oleje.

Velmi snadný recept, který pohodlně zvládne každý. Vepřovou kýtu si očistíme a nakrájíme na jednotlivé stejně široké plátky. Očistíme i kořenovou zeleninu, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Vše, tedy jak maso, tak i zeleninu důkladně osolíme a také opepříme. Pekáč lehce pokapeme olejem a vložíme nastrouhanou zeleninu, na kterou vložíme i maso. Vše můžeme i promíchat, ale není to nutné. Lehce podlijeme vodou, přiklopíme a takto dusíme v předehřáté troubě na 180 stupňů necelé 2 hodiny. V průběhu dušení pravidelně podléváme, aby byl pod zeleninou dostatek tekutiny. Chvíli před koncem odstraníme víko, čímž se zelenina lépe zabarví a odpaří se přebytečná tekutina. Mezitím si oloupeme brambory, které dáme do osolené vody, přivedeme ji k varu a vaříme zhruba 20 minut. Máme-li vše hotovo, můžeme servírovat.