Na tento recept potřebujeme vepřovou plec (pokud máte raději libové maso, lze použít kýtu), sádlo, cibuli, červenou papriku mletou, čerstvou zelenou papriku, majoránku, masox, mouku a chléb.

Tento recept je velmi podobný guláši. Výsledkem je však mnohem hutnější konzistence. Recept samotný pochází z Maďarska. Začneme stejně jako u guláše, tedy očištěním masa a nakrájením na kostičky. Ty důkladně osolíme a opepříme. Na sádle lehce opečeme cibuli, dokud nezačne lehce hnědnout. Jakmile se tak stane, přidáme kousky masa, které opečeme z obou stran. Pokud je hotovo, přidáme mletou papriku a majoránku a krátce osmahneme. Přisypeme i na kousky nakrájenou zelenou papriku a vše zalijeme vodou, aby byly jednotlivé suroviny potopeny. Jakmile se voda začne vařit, přidáme masox (dle dávkování). Takto vaříme 1,5 – 2 hodiny. Rozehřejeme suchou pánev a na ní „osmahneme“ hladkou mouku dohněda, kterou náš paprikáš zahustíme a můžeme podávat.