Na tento recept potřebujeme cibuli, kmín, sádlo, kysané zelí, máslo, masox, brambory a mouku.

Nejdříve nahrubo nakrájíme cibuli, kterou orestujeme. Jakmile je měkká, přisypeme kmín a přidáme kysané zelí. To je dobré nejprve několikrát propláchnout čistou vodou a překrájet na menší části, aby se polévka dala snadněji jíst. Párkrát spolu zamícháme a zalijeme vodou. Jakmile se začne vařit, přidáme masox dle doporučeného dávkování. Takto vaříme zhruba jednu hodinu, dokud není zelí dobře měkké. Po půl hodině vaření přidáme na kostky nakrájené brambory. Jakmile jsou brambory i zelí měkké, připravíme si jíšku. Rozpustíme máslo a postupně přisypáváme hladkou mouku a vytváříme hutnou kaši, kterou neustále restujeme. Jakmile je jíška hotová, zahustíme pomocí ní polévku a necháme několik minut povařit. Tím je kompletně vše hotovo a mi se můžeme pustit do servírování. A konzumace polévky. Na závěr do ní můžeme dát i několik koleček klobásy.